top of page

 Muziek en Performance                                                                

Gregory Frateur (c) Bob Van Mol.jpg

Gregory Frateur

Gregory Frateur verwierf in de eerste plaats bekendheid als frontman van Dez Mona waarmee hij in oktober alweer een nieuwe, negende(!) plaat Loose Ends op we wereld losliet die op unaniem lovende kritieken kan rekenen. De laatste jaren wordt Frateurs emotionele podium présence en gevoel voor drama ook opgemerkt in theater middens: als acteur schitterde hij in verschillende voorstellingen van collectief Eisbär en van theatergezelschap FC Bergman. Dat ‘s mans uitstraling vervolgens ook indruk maakt in film- en televisieland bewijzen de rollen in horrorreeks Tabula Rasa en in de verfilming van Tom Lanoye’s ‘Sprakeloos’ door Hilde Van Mieghem. In de rol van curator / programmator van verscheidene muzikale evenementen leverde Gregory Frateur onder meer NO FEAR! af, een ode aan het repertoire van Nina Simone, een Radio1 sessie rond eigen werk, programmeerde hij het Antwerp Queer Arts Festival, en creëert hij tot onze vreugde voor de zesde maal een bijzonder en geïnspireerd programma van muziek en performance op Closer.

                                                                           Literatuur / Expo 

Andy Fierens is dichter. Zijn teksten en optredens zijn een pittige cocktail vol gezonde ingrediënten: zelfspot, absurde levenswijsheid en een flinke scheut punk power. Zijn debuut Grote Smerige Vlinder werd bekroond met De Herman de Coninckprijs voor het beste debuut. Nadien verschenen ook de bundel Wonderbra’s & Pepperspray en de science fictionroman Astronaut van Oranje. De afgelopen jaren was hij ook actief als kindertheatermaker. Samen met Michaël Brijs richtte hij het koor De Bronstige Bazooka’s op, waarvoor hij libretto’s schrijft. Voorts is hij frontman van de literaire punkband Andy & the Androids, die in 2023 hun debuutplaat Ik wil een robot zijn op de mensheid zullen losgelaten. Eerder dit jaar verscheen zijn nieuwe dichtbundel De Trompetten van Toetanchamon.

andy fierens (c) Kris J. Y. Verdonck.jpg

Andy Fierens

 Gastronomie                                                                                   

Harry.jpg

Harry heeft al heel wat moois op zijn palmares staan. Destijds nog kookmeester van sterren als Prince, Beyoncé en Leonard Cohen. Intussen chef van ZJALTO in Geel en afgelopen zomer toch weer even in de weer voor The Rolling Stones. Hij was onze chef tijdens de eerste vier edities van Closer en we zijn heel blij dat hij ook nu weer van de partij zal zijn.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220712_94936280
https://zjalto.be/nl

Harry Belmans

bottom of page